Wat te doen bij overlijden

Wat te doen bij overlijden? Als iemand thuis is overleden, moet een huisarts of de doktersdienst ingeschakeld worden. Bij overlijden in een ziekenhuis of zorginstelling wordt door de verpleging de dienstdoende arts ingeschakeld. Daarna kunt u contact met ons opnemen. U mag ons direct na het overlijden bellen, maar u kunt ook eerst een moment voor u zelf nemen. Uitvaartzorg van Stad tot Wad is dag en nacht, ook in het weekend, bereikbaar op de telefoonnummers 0595 433363 en 0596 650861.

Wanneer u ons na het overlijden belt, maken wij direct een afspraak met u voor een persoonlijk gesprek. Meestal gebeurt dat bij u thuis, in uw eigen vertrouwde omgeving. Tijdens dit gesprek neemt onze uitvaartverzorger de organisatie van de uitvaart stap voor stap met u door. Daarbij komen onder andere het opbaren, de uitvaartplechtigheid, verzekeringszaken en de keuze voor de begraafplaats of het crematorium aan de orde.

U kunt zich op dit gesprek voorbereiden door alle belangrijke papieren klaar te leggen, zoals het trouwboekje en/of een geldig identiteitsbewijs, de verzekeringspapieren en als deze zijn vastgelegd, de laatste wensen van de overledene.

Als u belt, vragen we om de volgende gegevens: 

  • de naam van de overledene en zijn/haar geboortedatum;  
  • het adres en de naam waar de uitvaart verzorger verwacht wordt;
  • het telefoonnummer waarop u bereikbaar bent.

Download dit kaartje en leg het bij uw belangrijke papieren, zodat uw nabestaanden direct weten wat ze moeten doen en hoe ze ons kunnen bereiken!

Meldkaartje bij overlijden

Verzorging

Na een overlijden wordt meestal binnen enkele uren de laatste zorg gegeven. Ook bij een thuisoverlijden in de nacht komen wij direct bij u. Wij zullen u vragen om kleding en eventuele andere benodigdheden zoals een bril of kunstgebit, klaar te leggen. Voor de verzorging van overledenen werken wij samen met Monique van Mil van 'Memory Overledenenzorg'. Naast de algemene verzorging is zij ook gespecialiseerd in reconstructiebehandelingen, bijvoorbeeld wanneer iemand is overleden na een ernstig ongeval. Wanneer u dat wilt kunt u altijd aanwezig zijn bij de laatste zorg, daarbij meehelpen of het eventueel helemaal zelf doen.