Kinderuitvaart

Een kind verliezen is waarschijnlijk het ergste dat een ouder kan overkomen. Je eigen kind niet zien opgroeien, dat is haast niet te bevatten en ongelooflijk pijnlijk. Ook voor eventuele zusjes en broertjes zijn de gevolgen groot en voor grootouders is het verdriet eveneens enorm.

Stapje voor stapje

Ondanks dat er bij een uitvaart van een kind(je) of een jongere veel geregeld moet worden, nemen we vaak samen met de ouders iedere dag een stapje, nemen we hen mee. Letterlijk ook: we bekijken bijvoorbeeld samen de begraafplaats, zodat ze voorbereid zijn.

Er zijn heel veel manieren om een invulling te geven aan de uitvaart. Uitvaartkisten bijvoorbeeld zijn er in verschillende soorten: van pitriet of van onbehandeld hout dat beschilderd kan worden door ouders, broertjes en zusjes zelf. Of gespoten in de lievelingskleur. Het afscheid kan plaatsvinden op een bijzondere locatie, zoals het voetbalveld waar het kind altijd trainde of wedstrijden speelde. We maken samen een rouwkaart die past bij de leeftijd en leefstijl van het kind. We hebben voor jongeren, kinderen, baby's en te vroeg geboren kindjes een speciale collectie rouwkaarten gemaakt.

En altijd geven we tijd en ruimte om keuzes te maken.

korfje Duifje© van Wiegekindje - voor een kindje van 38 cm groot

Baby's en te vroeg geborenen

Niets is aangrijpender dan geboorte en dood, het begin en het einde van het leven. Als een kindje vóór de geboorte, tijdens de bevalling of kort daarna overlijdt, vallen deze twee gebeurtenissen samen. Verwachtingen over de toekomst zijn zo maar opeens verloren en in plaats van te kunnen genieten van het nieuwe leven moet er afscheid genomen worden.

Wel of geen uitvaart?

Wanneer een kindje ter wereld komt na een zwangerschap korter dan 24 weken, kunnen ouders zelf beslissen hoe ze er afscheid van willen nemen. Een uitvaart en aangifte bij de burgerlijke stand zijn tot een zwangerschap van 24 weken volgens de wet niet verplicht, maar mogen wel.

Hoe lang een zwangerschap ook heeft geduurd, ouders kunnen altijd kiezen voor een afscheid zoals zij dat willen. Uitvaartzorg van Stad tot Wad is gespecialiseerd in baby-uitvaarten en wij begeleiden ouders bij het afscheid nemen van hun kindje.

Verzorging van overleden baby’s en te vroeg geborenen

Voor de verzorging van kindjes die tijdens de zwangerschap of vlak daarna zijn overleden, werken wij samen met Monique van Mil van 'Memory Overledenenzorg'. Deze kindjes hebben extra zorg nodig en Monique van Mil is hierin gespecialiseerd.

kroonkistje Vlindertje© van Wiegekindje  - voor een kindje van 30 cm groot - gedragen op het draagkussen Draagkussen

Een klein kindje kan tijdens de uitvaartplechtigheid op ons draagkussen gedragen worden. Aan het kussen zitten lange linten met belletjes, waardoor bij iedere stap zacht gerinkel klinkt.

Wiegekindje

Onder de naam Wiegekindje bieden wij een uitgebreide collectie uitvaartbenodigdheden voor kindjes die tijdens de zwangerschap of vlak daarna zijn overleden. Wiegekindje is een initiatief van Uitvaartzorg van Stad tot Wad en is ontstaan uit ervaringen met het verzorgen van uitvaarten voor deze kindjes.

Zacht, warm en lief is het uitgangspunt voor de collectie, die we in eigen beheer maken. De kistjes en korfjes zijn er in heel veel maten, van heel klein tot voor een voldragen baby, en zijn handgemaakt. Het kroonkistje is een eigen ontwerp en is daardoor exclusief.

Er zijn bijpassende rouwkaartjes, condoleancekaartjes, bedankkaartjes en ballonkaartjes. Allemaal zijn ze leverbaar in 6 pasteltinten. Bijpassend zijn ook de herinneringsdoosjes en de urntjes. De herinneringsdoosjes kunnen in dezelfde kleur als het kistje geleverd worden en voorzien worden van dezelfde versiering. Zo kan alles in dezelfde stijl gemaakt worden.

De volledige collectie van Wiegekindje is te zien op www.wiegekindje.nl.

De brochure kunt u hieronder bekijken: