Crematie

Cremeren Usquert Vrijwel de helft van alle uitvaarten die wij verzorgen zijn crematies. Bij een crematie wordt het lichaam van de overledene verbrand in een speciale oven. Na de crematie wordt de asbus bewaard in een aparte ruimte bij het crematorium. Deze bewaartermijn is een wettelijke verplichting. Na de periode van één maand kunt u de as een definitieve bestemming geven.

Wilt u meer informatie? Uitvaartzorg van Stad tot Wad informeert u graag over de mogelijkheden en de kosten van een crematie. 

Er zijn in principe twee mogelijkheden voor de bestemming van de as: verstrooien of bewaren. De as kan bijvoorbeeld worden verstrooid op het water, in de lucht of op een persoonlijke plek met goede herinneringen. Ook kan de as op verschillende manieren worden bewaard, bijvoorbeeld door de urn bij te zetten in een bestaand graf, in een urnengraf of –muur of thuis. Maar er kan ook een combinatie gemaakt worden van verstrooien of bewaren.

Uitvaartzorg van Stad tot Wad is altijd bereid u te helpen bij het maken van uw keuzes voor de asbestemming.

Urnen, assieraden en vingerafdruksieraden

In de afgelopen jaren is de behoefte om de overledene te gedenken, toegenomen. Dat kan op heel veel verschillende manieren. Uitvaartzorg van Stad tot Wad biedt een uitgebreide collectie urnen, as-sieraden en vingerafdruksieraden.

Het is ook mogelijk om een urn naar wens te laten maken door kunstenaars, of om samen met hen een urn te maken. In onze collectie Wiegekindje bieden wij speciale baby-urntjes aan.

Wij leveren (volwassenen)urnen vanaf ongeveer € 125,-. Sieraden zijn er vanaf ongeveer € 40,00. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden. Ook wanneer Uitvaartzorg van Stad tot Wad de uitvaart niet heeft verzorgd, helpen wij u.