Begrafenis

Begrafenis Uithuizermeeden Bij een begrafenis wordt het lichaam van de overledene begraven op een begraafplaats.
Het is daarnaast een plek waar nabestaanden hun dierbaren kunnen herdenken.

De meeste begrafenissen vinden plaats op begraafplaatsen van gemeenten of van bijvoorbeeld een kerkgenootschap. Zij gebruiken verschillende regels wanneer het gaat over hoe lang een graf mag blijven bestaan en het onderhoud.

Het is ook mogelijk om te begraven op een natuurbegraafplaats. Op een dergelijke begraafplaats begraaft u uw naaste in harmonie met de natuur. Dat betekent dat de begraafplaats het milieu zo min mogelijk belast.

Wilt u meer informatie? Uitvaartzorg van Stad tot Wad informeert u graag over de mogelijkheden en de kosten van een begrafenis. 

Grafmarkering

Als service biedt Uitvaartzorg van Stad tot Wad bij een begrafenis een tijdelijke grafmarkering aan: een natuurstenen naambordje op een roestvrijstalen standaard. Op het bordje gebruiken we hetzelfde lettertype als van de rouwkaart en/of de overlijdensadvertentie. De standaard wordt verwijderd als het monument (weer) wordt geplaatst; het naambordje is voor u.

Tijdelijk grafmonument

Na de begrafenis duurt het meestal nog een aantal maanden voordat een definitief grafmonument wordt geplaatst. Vooral in de periode direct na de begrafenis worden er vaak veel bezoeken aan het graf gebracht.
Om te voorkomen dat het graf kaal is in deze periode, bieden wij de mogelijkheid om een tijdelijk breukvast, kleurbestendig en recyclebaar kunststoffen grafmonument te plaatsen.

Grafmonumenten Noord Groningen Grafmonument

De laatste rustplaats is voor nabestaanden vaak een belangrijke
plek om in gedachten bij de overledene te zijn en wordt vaak aangekleed met een grafmonument.

Grafmonumenten zijn er in heel veel uitvoeringen, prijsklassen
en kwaliteit. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit een eenvoudig monument, maar ook een uniek monument laten maken dat bijvoorbeeld een combinatie is van natuursteen, keramiek of glas. Ook is het mogelijk een monument van duurzaam hout te laten maken. Wij werken samen met bedrijven die staan voor een uitstekende service en kwaliteit tegen een goede prijs.

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden. Ook wanneer Uitvaartzorg van Stad tot Wad de uitvaart niet heeft verzorgd, helpen wij u.